Ben je een ondernemer in de bouwsector? Dan mag een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet ontbreken. Op de bouwplaats zijn er verschillende risico’s die kunnen zorgen voor schade aan anderen en hun eigendommen. Voordat je het weet, heb je te maken met aansprakelijkheidsclaims. Deze claims kunnen zich steeds verder ontwikkelen, waardoor er na verloop van tijd ook reputatieschade voor jouw bedrijf oplevert. De verzekering kan jou helpen om de claims zo goed mogelijk af te handelen. Maar wat moet je dan allemaal weten over deze verzekering? En waarom mag deze niet ontbreken bij jouw bouwbedrijf? Onderstaande informatie geeft jou hier nieuwe inzichten in.

Je staat niet alleen met aansprakelijkheidsclaims

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er in eerste instantie als bescherming tegen schadeclaims. Op de werkvloer kan er altijd iets gebeuren waardoor er schade wordt aangebracht aan anderen of hun eigendommen. Denk bijvoorbeeld aan een stapel planken waar iemand overheen struikelt, of een machine die letsel aanbrengt. Het zijn allemaal zaken waar niet alleen een schadeclaim uit ontstaat om eigendommen te vervangen of laten repareren, maar ook eventuele medische rekeningen geeft. De kosten lopen al snel hoog op. De verzekering kan een groot deel van deze kosten dekken, zodat jij niet in de financiële problemen komt. Het geeft jou dus ook meer gemoedsrust, omdat je weet dat je er niet alleen voor staat en de verzekeraar je helpt bij het betalen van reparatiekosten en medische rekeningen. 

Meer vertrouwen vanuit klanten dankzij de verzekering

De CAR verzekering afsluiten geeft niet alleen je veel gemoedsrust, maar kan ook de klanten extra vertrouwen geven om met jouw bedrijf samen te werken. Potentiële klanten vinden het immers geruststellend om samen te werken met een bedrijf dat de verzekeringen op orde heeft. Het straalt veel professionaliteit uit als je de verzekering in handen hebt. Het laat zien dat je voorbereid bent op onverwachte situaties en bereid bent om de verantwoordelijkheid te dragen als er eventueel schade ontstaat. Daarbij is het voor sommige projecten zelfs verplicht om de verzekering te hebben. Sommige klanten kunnen dit namelijk in hun contract hebben staan. Je hebt hiermee dus ook toegang tot meer projecten. Het aanvragen van eventuele leningen is hierdoor ook gemakkelijker, omdat de geldverstrekkers weten dat je overal op voorbereid bent. 

Een bescherming van jouw financiën

Een CAR-verzekering afsluiten of jouw bedrijf beschermen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft je voornamelijk de financiële stabiliteit die je nodig hebt. Als bedrijf gaat het allemaal om het opbouwen van een vermogen, zodat je weer kunt investeren in nieuwe middelen en jouw onderneming winstgevend wordt. Onverwachte schadeclaims kunnen hier een flinke deuk in geven. Dankzij de verzekering hoef je je geen zorgen meer te maken om het bedrijfsvermogen en de onverwachte gebeurtenissen die veel geld kunnen kosten. Je hoeft niet meer op te draaien voor alle kosten, maar kunt aanspraak maken op jouw verzekering. Juist daarom is het aan te raden om voor een goede dekking te kiezen en de verzekering vanaf het begin al in handen te hebben.